top of page

SURF-RELATEREDE PROBLEMATIKKER

Døjer du med smerter i ryg-, nakke- eller skulder i forbindelse med surf? Ønsker du at forbedre din performance på brættet samt din paddle-power? Eller måske føler du dig bare ”surfed out” efter flere dage i bølgerne, og har brug for en hurtig vurdering og akut smertelindring?

 

Jeg er selv surfer og har været en aktiv del af surfmiljøet i mere end 10 år som både kite- og bølgesurfer. 

 

Jeg kan derfor personligt og præcist sætte mig ind i din problematik. Samtidigt har jeg mange års erfaring på både motionist og eliteplan med diagnostik, behandling og genoptræning af sportsrelaterede skader og smerter. Jeg har især kompetencer indenfor skulder- og rygsmerter, som er nogle af de typiske områder, man som surfer kan opleve problemer med. 

Et typisk forløb hos FYSION til dig med en surf-relateret problematik kunne se sådan ud

Gratis indledende samtale

Jeg vil altid gerne tage en gratis og uforpligtende indledende telefonkonsultation med dig forud for en egentlig førstegangskonsultation. Jeg vil først og fremmest lytte til din smerte- og skadeshistorie for at kunne give dig den bedst mulige vejledning og vurdere om jeg kan hjælpe dig, og hvordan jeg bedst gør det.

Med udgangspunkt i dig, din historik, din aktuelle skade eller smerter samt dine mål, vil vi vende dine behandlingsmuligheder hos FYSION, for at få dig tilbage til et liv, hvor smerter ikke er en begrænsning. Herefter vil vi, hvis du ønsker det, booke dig ind til en førstegangskonsultation.

Første konsultation

Vi mødes til din første ”rigtige” konsultation, som vil vare ca. 75 minutter. Vi har god tid, så vi sikrer at få startet dit forløb op så godt og grundigt som muligt.

 

Til sessionen vil vi gå endnu mere i dybden med din historik, tidligere erfaring og dine surf-rutiner. Vi vurderer prædisponerende faktorer samt sikrer os diagnose og årsag, og vi tester surf-relateret bevægelighed, styrke og kondition. Vi screener kroppen fra top til tå for at finde ud af, hvordan din skade eller smerte påvirker din funktion, styrke og bevægelighed i relation til surf.

 

Ud fra interview, undersøgelse og bevægescreening vil jeg udarbejde en rapport til dig, som afdækker din problematik, alle bidragsydere og en klokkeklar behandlingsplan, som er skræddersyet til netop dig. En plan, hvor netop dine ønsker, forventninger og mål er i centrum og som både indeholder behandling, undervisning, genoptræning og forebyggelse. En plan som skal få dig så hurtigt og så stærk som muligt tilbage på vandet.

 

Denne rapport gennemgåes med dig 1-2 dage efter vores første konsultation.

Opfølgende sessioner

I resten af forløbet mødes vi til sessioner af 50-60 minutters varighed. Ved disse samler vi selvfølgelig op på, hvad der er gået godt og mindre godt siden sidst. Herefter finjusterer vi din plan og tilgang, så vi sikrer, at du kommer tættere på dit mål.

 

Til sessionerne vil vi arbejde med
 Personlig funktionel surf-specifik træning eller genoptræning med klinikkens nye professionelle udstyr.

 Manuel behandling efter præference og behov i de tilfælde, det giver mening med henblik på at reducere smerte eller forbedre bevægelighed.
 Konkrete strategier og redskaber til, hvordan du gradvist vender tilbage til surf.
 Håndtering og løsning af ethvert problem eller spørgsmål, der måtte opstå.

Retest og afslutning

Vi aftaler typisk tid til retest og afslutning allerede ved én af de første sessioner, så vi holder hinanden op på din målsætning indenfor en overskuelig og tidsafgrænset periode. Her vil vi udover din subjektive vurdering af, om du er kommet i mål og er tilfreds med resultatet, igen teste surf-relateret bevægelighed, styrke og kondition. Altsammen for at få et objektivt mål for din udvikling efter perioden med performanceoptimering eller genoptræning.

bottom of page