top of page

SPORTSSKADER

Som skadet idrætsudøver betyder det alt at komme så hurtigt og effektivt tilbage til sin sport - gerne stærkere end inden skaden. 

 

Jeg har i mange år både efteruddannet mit i sportsfysioterapi og arbejdet med genoptræning af idrætsaktive på både motionist- og eliteplan. Jeg har bl.a. arbejdet som fysioterapeut i en professionel fodboldklub, hvor jeg arbejde med kvindelige elitefodboldspillere.

 

Jeg har stor erfaring med behandling af især ledbåndsskader samt sportsrelaterede smerter i skulder, ryg og knæ. Som tidligere elitesvømmer har jeg selv ligget på briksen med en længerevarende skulderproblematik.

Et typisk forløb hos FYSION for dig med en sportsskade kunne se således ud

Gratis indledende samtale

Jeg vil altid gerne tage en gratis og uforpligtende indledende telefonkonsultation med dig forud for en egentlig førstegangskonsultation. Jeg vil først og fremmest lytte til din smerte- og skadeshistorie for at kunne give dig den bedst mulige vejledning og vurdere om jeg kan hjælpe dig, og hvordan jeg bedst gør det.

Med udgangspunkt i dig, din historik, din aktuelle skade eller smerter samt dine mål, vil vi vende dine behandlingsmuligheder hos FYSION, for at få dig tilbage til et liv, hvor smerter ikke er en begrænsning. Herefter vil vi, hvis du ønsker det, booke dig ind til en førstegangskonsultation.

Første konsultation

Vi mødes til din første ”rigtige” konsultation, som vil vare 75 min. Vi har god tid, så vi sikrer at få startet dit forløb op så godt og grundigt som muligt. Til sessionen vil vi gå i dybden med dit skadesforløb, historik, erfaring og dine træningsrytmer. Vi vurderer prædisponerende faktorer samt sikrer os diagnose og årsag, herunder om der er tale om en egentlig skade, eller om der i højere grad er tale om sportsrelaterede smerter. Vi screener kroppen fra top til tå for at finde ud af, hvordan din skade påvirker din funktion, styrke og bevægelighed i forhold til din sportsgren og mål.

 

Ud fra interview, undersøgelse og bevægescreening vil jeg udarbejde en rapport til dig, som afdækker din problematik, alle bidragsydere og en klokkeklar behandlingsplan, som er skræddersyet til netop dig. En plan, hvor netop dine ønsker, forventninger og mål er i centrum og som både indeholder behandling, undervisning, genoptræning og forebyggelse. På den måde planlægges en strategi for, hvordan vi gradvist vil udfordre din krop, så du kan mere med færre begrænsninger, samt hvordan vi undgår det kommer igen.

 

Denne rapport gennemgåes med dig 1-2 dage efter vores første konsultation.

Hos FYSION opdeles genoptræningsplanen efter en sportsskade i fire faser:

1: Generel fitness og træning af resten af kroppen.

2: Low load træning af koordination, bevægelighed og stabilitet

3: High load træning af styrke og speed.

4: Sportsspecifik funktionel træning med fokus på tilbagevenden til sport.

Opfølgende sessioner

I resten af forløbet mødes vi til sessioner af 50-60 minutters varighed. Ved disse samler vi selvfølgelig op på, hvad der er gået godt og mindre godt siden sidst. Herefter finjusterer vi din plan og tilgang, så vi sikrer, at du kommer tættere på dit mål.

Til sessionerne vil vi arbejde med
✓ Personlig 1:1 træning med klinikkens nye professionelle udstyr. Det er din sikkerhed for træning af allerhøjeste kvalitet.

 Sport specifikke øvelser og relateret til den aktuelle genoptræningsfase.
 At komme tilbage til aktiviteter, du har svært ved.
 Manuel behandling efter præference og behov i de tilfælde, det giver mening med henblik på at reducere smerte eller forbedre bevægelighed.

 Træningsplanlægning.

Det er meget individuelt, hvor meget støtte og behandling, man ønsker og føler, man har brug for. Antallet af opfølgende sessioner vil derfor variere fra forløb til forløb. Opfølgende sessioner kan ligeledes foregå online efter ønske.

Retest og afslutning

Retest og afslutning aftales typisk efter 2-6 måneder afhængig af din problematik så vi sikrer og holder hinanden op på at målsætningen nås, så evt. nødvendige justeringer i plan og/eller målsætning gennemføres, så dine ønsker bliver indfriet. Typisk bookes retesten allerede omkring opstart.

bottom of page